Afbeeldingen

‘Fantasticplasticsouppunnikmachine;’Meso-Cha’ Diepenheim

Ik probeer op eigenwijze en met eigenzinnige kunstwerken een waarde toe te voegen en/of verschil uit te maken in deze wereld….

‘We’re on a mission to change the way the world sees waste. We believe in using creativity to spread awareness of global issues’.

…………..Ik ben de Mesodinium chamaeleon dus half plant en half dier en ben geboren uit de vreselijke verschrikkelijke plastic soup die jullie mensen gecreëerd hebben in onze oceanen. Dit plastic is niet meer weg te denken van onze wereld en daarom heb ik mijn strategie aangepast. Gooi plastic niet meer achteloos van u af of laat het niet achter op de stranden. Help het te verzamelen en mij te voeren. Help mij door dit materiaal te knippen te twijnen en te punniken tot iets nieuws. Fantaseer samen met mij over wat we er van zouden kunnen maken de leukste en mooiste ideeen werk ik dan voor u uit.

Een groet in liefde: Meso-Cha………………….

We recyclen steeds meer en beter, maar waarom komen we nog steeds zoveel plasticafval tegen in de natuur?

Met de ‘FantasticPlasticSoupPunnikMachine’ wil ik aandacht vragen voor dit actuele onderwerp.

Het immers ook in uw belang dat ook plastic zwerfafval zo veel mogelijk wordt verzameld en hergebruikt!

Om deze boodschap kracht bij te zetten heb ik een kunstwerk gecreëerd dat hiervoor aandacht vraagt.

De ‘FantasticPlasticSoupPunnikMachine’ is een interactieve manier om plastic afval te transformeren in iets nieuws.

Tijdens Kunstmoment Diepenheim van 15 tot 25 oktober zal dit kunstwerk worden geëxposeerd in de schuur nabij Boerderijcamping De Wezel, Kiefteweg 1, 7478 RG Diepenheim.

U bent dagelijks tussen 10.00 en 17.00 van harte welkom om de ‘FantasticPlasticSoupPunnikMachine’ te komen aanschouwen en een handje mee te helpen om van plastic afval iets kunstzinnigs te maken.

Na de expositie is mijn creatie beschikbaar voor promotiedoeleinden en ter overname.

Zie onderstaande link naar een TV-reportage over de FPSPM:

http://www.skoal.tv/content/plasticpunnikmachine

Wanneer u interesse heeft, neem dan gerust contact met mij op!

Marianne Gantzert (06-48556381)

Ik hoop u in Diepenheim te ontmoeten!

Visie enTarieven…

Visie

Er wordt wat afgepraat over kunst. Maar wat is kunst nu eigenlijk. Een heldere definitie ontbreekt. Ik vindt het een kunst om samen met andere nieuwsgierigen dit te onderzoeken. Het is een kunst om je te mogen verbazen, ontwikkelen en je grenzen te verleggen samen de hoogste verwachtingen te overtreffen

Als kunstenaar probeer ik met mijn kunstwerken op een geheel eigenwijze en  op  een eigenzinnige manier een uiting te geven en mijn visie uit te dragen op maatschappelijk bewogen hedendaagse onderwerpen, Onder anderen milieu  problematiek, politiek bewogen vraagstukken en geloofskwesties.

Ik ben er van overtuigd hoe minder je van de kunst weet, des te minder waarschijnlijk zou je ‘de kunst’ proberen te sturen, al dan niet bewust. Hoe minder je probeert te sturen des te meer ruimte je het universum geeft, des te betere resultaten. Het is niet zo dat het ‘universum’ het zonde jou kan, maar er treedt een bepaald niveau van genade en rust op wanneer je hiervoor plaatsmaakt.

Projectplan en calculatie

Coachen van creatieve processen, kunst educatie, beeldende vorming, evenementen, interactieve kunstprojecten en maken van eigen werk

Uurloon: (berekend volgens tarief marktwaarde ZZP ers)

-Marktwaarde ; Minimumloon x Opleiding x Ervaring x Autoriteit x Specialisme = Uurloon

-Komt uit op uurloon van           :  61,00 Euro

-Voorbereidings uurloon van  :  30,50  Euro

-Reistijd uren uurloon             : 20,00 Euro

De calculatie gaat via een inzichtelijk  project plan deze is nadien bespreekbaar en nog aan te vullen en of uit te bereiden door de opdracht gever en nemer en evt onderhandelbaar. Zodra alles doorgesproken en onderhandeld is komt het definitieve plan en dit is bindend.

‘Creativiteit is onze ware natuur”

 

Voorstellingsvermogen is belangrijker dan kennis.  (Albert Einstein)

Verandering is een aaneenschakeling van kleine stapjes en er heeft nog nooit iets plaats gevonden zonder dat daar een heleboel kleine stapjes aan vooraf gingen. En elke reis begint met de eerste stap….

*Vooruitgang is daar waar wij zijn*

-We beginnen elk project zonder en of vrij van elke opvatting.

-Hoe dan ook!…. alles behalve de uitdaging zelf..

-Van niets krijg je altyd iets.

Een intuïtie, gewaarwording, begrip.idee of een opborrelt gevoel van waar dan ook. Maakt niet uit hoe gek, idioot deze ideeen zijn. Duik er in en onderzoek het en behandel deze gedachte met respect.

Achteraf is een belachelijk idee of die gewaarwording een origineel idee incognito.

We kijken naar die gekke gedachte, gewaarwording, bedenksel, hersenspinsel en probeer dit vanuit elke mogelijke hoek. Breek het weer af en speculeer er over en neem het opnieuw in overweging. Net zolang tot dat je merkt dat dat het bedenksel stopt om belachelijk te lijken en betekenis en zin begint te krijgen.

Wat ons het meest lijd en laat geloven is dat problemen die wij ervaren niet of nauwelijks echt problemen zijn. Het zijn gewoon omstandigheden die niet getest en of geïnspecteerd zijn in het goede licht.

Er is veel moed nodig om het goede licht of het juiste perspectief te vinden. “creativity takes courage”

De wil om te ontwikkelen en het tot de detail uit te werken en dit detail weer uit te werken tot in de detail

“starting from scratch” en eventueel of zelfs nog “before scratch”.

Het ontmantelen en vrij maken tot de kern en de essentie van de dingen of materie.

Dit betekend je comfortabel voelen met het werk in voortgang, voortgang boeken vanuit minder dan het begin tot een volwaardige gedachte.

*Voortgang is daar waar wij zijn*

Filo-hoekje

Lab-Art: (mixtmedia Art-ist) Het laboratorium voor experimentele kunst. Ontwikkelen en gebruik makend  cq misbruik makend van materialen uit je directe habitat. Alles mag alles is geoorloofd, speel, ontwikkel en ontdek, wie gaat ermee op avontuur…Down to the rabbit hole…

Natuurlijk; lef, lef en nog eens lef!. Breek de regels volg nooit de uitgestippelde paden. Probeer wat anders te doen, ook al vertellen mensen dat je gek bent. Nou-en !!  iedereen is toch gek?. Gooi je hoofd en vleugels in de wind. Natuurlijk zul je lijden… maar betaal de prijs. Alles wat je dromen kunt is mogelijk volg gewoon je pad…

Door iets te doen wat je onzinnig voorkomt, raak je iets in je ziel. Aan iets wat het oudste in jou is en wat het dichts bij de oorsprong van alles staat.

Manifestaties /Interactieve kunstvormen.

Door het actief mee te werken van de bezoekers werken ze mee aan het werkstuk/ kunstwerk.

In een ieder schuilt een kunstenaar een ieder is creatief.

Die gene die beweert dat niet te zijn krijgt het inzicht dat hij zij het gewoon even vergeten is. Denk aan je kindertijd daar is de kern heel diep in je binnenste zit het zaadje. Misschien nooit tot bloei kunnen komen. Zo is een bos ook begonnen en kijk eens om je heen… hoe mooi…:)

Zo ontstaat er interactie tussen de kunstenaar en bezoeker een samenspel. Door samen te werken ontstaat er begrip voor de betekenis van het werk en het belang om creatief te zijn en dat kunst geen verspilde moeite is of een vage gril van een individu.

Dat kunst en creativiteit nodig zijn voor behoud, leefbaarheid en vernieuwing in de wereld. Dat een ieder de mogelijkheid heeft om scheppend bezig te zijn op zijn eigen niveau zonder oordeel, veroordeel of grens alles en iedereen is even belangrijk.

Alleen samen ben je instaat om iets immens en groots te creëren waar iedereen trots op kan zijn en zich mee kan identificeren en één voelen.

bla bla

Down to the “Rabbit-hole”…. ga je mee op avontuur?

‘Ja natuurlijk; lef, lef en nog eens lef’! Breek de regels…. volg nooit de uitgestippelde paden. Probeer wat anders te doen, ook al vertellen mensen dat je gek bent. Nou èn!! Iedereen is toch gek? Gooi je hoofd en vleugels in de wind. Natuurlijk zul je lijden, maar betaal de prijs. Alles wat je dromen kunt is mogelijk volg gewoon je pad…

Door iets te doen wat je onzinnig voorkomt, raak je iets in je ziel. Aan iets wat het oudste in jou is en wat het dichtst bij de oorsprong van alles staat…

Zaden voor je ziel… Het leven is een voortdurende zoektocht om jezelf te leren kennen als individu of in dit geval jou kunstenaar,

Soms krijg je een glimp te zien van een universele waarheid om de geheimen en magie van het leven te begrijpen. In een prachtig geformuleerde zin, een beeld dat zich op je netvlies brandt of een kunstwerk dat je tot in je ziel raakt.

Met een scala aan technieken, inzichten en ontdekkingen maak je intuïtieve kunst. Voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Wat dacht je ervan om zélf die bron aan te boren en je eigen unieke pad te ontdekken naar de magie van het leven?  In de lessen zal ik je begeleiden om de kracht en inspiratie die diep in je ziel begraven liggen, te laten ontkiemen.

De oefeningen zijn eenvoudig, maar ze gaan diep, letterlijk en figuurlijk naar buiten. Je stapt uit je eigen comfort zone. Wij gaan de vrijheid nemen om dingen uit te proberen en te kijken wat werkt, en waarom

Geef je creativiteit een turbostart! Doe  mee in dit tweedaagse creatieve lab. Bevrijd de kunstenaar in jezelf.

Doorbreek innerlijke blokkades, leer nieuwe technieken en groei als kunstenaar. In twee dagen leer je de beginselen van creatief ontwerpen.

 Kunst gaat niet om een zo ‘mooi’ mogelijk ‘resultaat’. Integendeel. ‘Volmaakt’ willen zijn, is de perfecte manier om verlamd te raken.

Wij gaan de vrijheid nemen om dingen uit te proberen en te kijken wat werkt, en waarom. Door eerst te maken, dan te veranderen, te verknippen of vervormen en delen vervolgens op de één – of andere! – manier weer in te passen in een nieuwe, verrassen de creatie.

(Twee daags verdiepings (weekend) seminar met maaltijd en overnachting op een mooie plek

 

Kunst-“(on)Zinnige” inloopdagen

Zin in kunst en/of creatief bezig zijn… dat kan!!!

Iedereen kent dat wel… dat je denkt ik wil eigenlijk wel wat gaan maken maar heb de benodigde materialen niet , de rust, plek of jezelf het moment gunnen, niet in huis. Bij mij in het Atelier zijn er over het algemeen genoeg materialen en ideeën aanwezig om aan de slag te gaan.

Je eigen spulletjes mag en kan je ook meenemen. Bijvoorbeeld dat leuke, half dood gewaande lampje. Die je van plan was nieuw leven in te blazen, is een uitgelezen kans om er nu eindelijk iets leuks van te maken, En wees nou eerlijk. zo in je uppie aan de keuken tafel al rennend en zoekend naar de benodigde materialen is al snel demotiverend,… Dus hup inpakken en wegwezen hurry- up naar Lab-Art en lekker aan de slag.:)

Elke Dinsdag en Woensdag ochtend zijn er de inloopdagen, dan is het atelier voor iedereen open om creatief bezig te zijn. Je kunt met een eigen werk  bezig gaan of met een opdracht suggestie van mij aan de slag gaan.

Ook ben je op andere tijden welkom, om aan de slag te gaan de voorwaarden zijn hetzelfde maar dan kun je gewoon bellen om te overleggen of er op dat moment tijd en of ruimte is om te komen.

Normalite is voor de inloopochtend is aanmelden niet nodig maar omdat ik momenteel bezig ben de nieuwe atelierruimte in te richten aan Capellekade TIEN kan het zijn dat ik ergens anders ben.. Het is van 9 uur tot 12 uur en de koffie/ thee staat klaar en eigengebakken taart of koekjes zijn altijd welkom. De inloop kosten zijn 7.50 E  en inclusief gebruiks-materialen. Aan verbruiks-materialen zijn minimale kosten verbonden en gaan met een prijslijst of in goed overleg.

 

Work in progres

-Momenteel bezig met het in orde maken van mijn atelier.

-Nieuwe opbergkast bouwen “Krattenkast” manufactured by : @Lab-Art (al rights reserved :)

-Site in orde maken word al wat pfff….

-Opruimen en Inrichten Atelier

-Workshops voorbereiden

– Berucht en beroemd worden; telefoontjes naar celebrities (beroemde mensen), krant, interview, radio, televisie, fb,  twitter….

-Opruimen, opruimen en nog steeds opruimen orde in de chaos scheppen steeds weer mijn thema

– Uitnodigingen maken, sturen openings- feest voorbereiden

– Prachtige houtkachel geinstaleerd.

– Uitbreiding Atelier naar Capellekade 10 Steenwijk

– UItbereiding Atelier Waterloopbos (nature-lab) Kraggenburg

– Happy zijn…  :)